Café Chorti®: fairtradekoffie recht uit Guatemala 

 

Een exclusieve koffie geproduceerd door Maya-Chorti-indianenfamilies en verkocht via de korte keten.

 

Deze koffie van pure origine, 100% arabica van hoogstaande kwaliteit zit boordevol aroma's, heeft een licht pittige smaak, is cafeïnearm en niet bitter, waardoor hij zeer gemakkelijk verteerbaar is.

Hij won de Superior Taste Award 2013, uitgereikt door het internationale smaak- en kwaliteitsinstituut van Brussel (International Taste & Quality Intitute Brussels).

 

Een sociaal bewuste, solidaire en multinationale coöperatie. 

CAFÉ CHORTI is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, een Belgische vennootschapsvorm die producenten, verwerkers, verdelers en consumenten samenbrengt. Zo maken zowel Belgen als Guatemalteken deel uit van dezelfde algemene vergadering. De transparantie en de deelname van iedereen worden gegarandeerd. Dit systeem is tegelijk eenvoudig en vernieuwend en betekent een echte vooruitgang op het gebied van eerlijke handel omdat alle actoren van de keten toegang krijgen tot alle informatie en mee kunnen beslissen. 

Een economische activiteit met aandacht voor mens en milieu. Belgen en Guatemalteken, burgers en beroepsbeoefenaars die van koffie houden, ontwikkelen samen een onafhankelijke onderneming die moet renderen. Geld is een middel en geen doel op zich.